De smaakmaker

blog reyke zwartjes

Stel je voor: Fuerteventura WK Kite surfen. Ik sta met mijn dierbare reisgezel vooraan bij de Finals voor mannen en vrouwen. Warme, harde wind door mijn haren en in mijn gezicht. Een speciaal moment.

Aansluitend op de prijsuitreiking zal een ‘airshow’ plaatsvinden. Een groot aantal mannelijke WK deelnemers zullen tegelijk het water op gaan en degene die het hoogst kan springen krijgt de prijs.

Wij kijken onze ogen uit. Dit zijn ‘DE’ wereldleiders Kite surfing! En wij zijn van de partij. Echter, al snel valt ons op dat 1 man er anders uitziet. Hij draagt een knalrood shirt ipv een wedstrijdhesje en hij heeft een ander postuur. Hij bevindt zich middenin het veld van de ‘toppers’ en doet vol overgave mee. De presentator roept hem toe het veld te verlaten. De man lijkt het niet te horen. Een jetski haast zich het water op, tussen de mannen doorlaverend. Ook die poging brengt de man in het rode shirt niet op andere gedachten.

Mijn reisgezel staat zich op te winden, kan het niet geloven dat dit gebeurt. Doet deze man dit nu expres of is hij volledig in trance? Ik heb er plezier in en ik geniet volop van deze onverwachte wending in het spektakel.

De presentator noemt hem de ‘toerist’. Ja, de toerist denk ik! Iemand die voor zijn plezier en ontspanning reist. Maar voor mij ook de Smaakmaker van de show. Ik ben geraakt door het gebeuren. Deze man heeft zich, bewust of onbewust middenin dit superveld geplaatst voor zijn ‘Moment of Glory’.


En soms is dat juist wat je te doen staat. Jouw moment pakken, jouw grens opzoeken en boven jezelf uitstijgen. Je niet laten afleiden of wegsturen, maar moedig je plek innemen voor jouw eigen ‘Moment of Glory’. Spannend maar oh zo belangrijk om je bestaan op smaak te houden.


Blog | 15 september 2013
Reageren kan via mail: info@reykezwartjes.com
reyke zwartjes

Reyke Zwartjes

In mijn begeleiding werk ik met de vragen en dilemma’s die leven binnen het persoonlijke, het relationele en het werk gerelateerde domein. Daarin ga ik uit van een wens naar individuele ontwikkeling en groei van bewustzijn. In mijn blogs schrijf ik met veel plezier over uit het leven gegrepen gebeurtenissen die ik met lichtheid en humor koppel aan grotere levensthema’s.