Reyke Zwartjes

reyke zwartjes

In mijn coaching en training laat ik me inspireren door de ander of anderen.

Ik werk vanuit de bezieling dat alle ontwikkeling al bekend is en opgeslagen ligt in iemands ‘diepste weten’.

Het hoeft alleen maar naar voren gehaald te worden.

Mijn diepe liefde voor mensen vormt de grond van waaruit ik ben. Scherpzinnig, met humor en liefdevol wend ik me tot de ander. Ik werk in eerste instantie vanuit het gesprek. Daarnaast houd ik ervan te werken met het lichaam, dromen, teksten, verhalen en creatieve werkvormen.

Ik kom van origine uit Den Haag en ben opgegroeid in een kunstenaarsgezin. Na mijn VWO diploma en een korte werkervaring in Nederland heb ik 6 jaar in Saoedi Arabië gewoond. Gedurende die jaren ben ik op de Internationale School werkzaam geweest.

De Golfoorlog brak uit en ik kwam terug naar Nederland op mijn 30ste, waar ik als leidinggevende binnen het bedrijfsleven heb gewerkt in de functies van directiesecretaris, manager communicatie en operationeel directeur.

Op mijn 38ste ben ik bij het ITIP ‘de Opleiding’ gaan doen, gevolgd door de twee jaar durende ‘Energetische opleiding’. In diezelfde periode nam ik gedurende 3 jaar deel aan de opleiding ‘Kunstzinnige Therapie’ aan de Hoge School in Leiden.

In 2004 ben ik gestart met mijn eigen praktijk: Reyke Zwartjes Training & Coaching. Ik ontvang mensen voor persoonlijke begeleiding op het gebied van levensvraagstukken over individuele ontwikkeling, relatie en werk. Binnen organisaties ben ik actief op het gebied van training, opleiding en cultuurverandering.

Sinds 2006 werk ik als begeleider binnen het ITIP in de verschillende opleidingen die het ITIP aanbiedt, en ik werk voor het ITIP bij organisaties op het gebied van cultuur, samenwerking, opleiding en training.

Ik ben geboren in 1962, getrouwd en heb een dochter (1990) en een zoon (1997).

Bezieling

Zien achter wat zich toont aan mij,

deelgenoot zijn van het afgedekte en vaak ongekende.

Eenmaal ont-dekt, klein en pril,

precies, kwetsbaar en oh zo teer.

Vaak ervaren als genade,

waarin de weg zich wederom, heel even,

helder openbaart.

Altijd weer ontroerd en geraakt,

Een Groots Avontuur.

Reyke Zwartjes